01.08.2022 | Categorie : Succesverhalen

CNH Industrial kiest voor procesgestuurde gebruikersbegeleiding


[Translate to Dutch:] [Translate to Deutschland - English:]

Werkstations met procesgestuurde gebruikersbegeleiding worden steeds belangrijker in de productie, ook bij de landbouwmachinefabrikant CNH Industrial. Het bedrijf levert krachtige, eenvoudig te bedienen en betrouwbare tractoren met lage bedrijfskosten. Op de locatie St. Valentin in de buurt van Linz (Oostenrijk) assembleert het bedrijf tractoren van haar bedrijfsmerken Case en Steyr, evenals een serie van New Holland. CNH kiest bij handmatige schroefprocedures voor systemen met elektronische gebruikersbegeleiding. Onlangs zijn er vier nieuwe werkstations in gebruik genomen, waarbij draaimomentgereedschappen van STAHLWILLE in het systeem voor gebruikersbegeleiding ProTight zijn geïntegreerd.

Werkstations met procesgestuurde gebruikersbegeleiding in de productie worden steeds belangrijker, omdat het vastleggen van gegevens voor consistent traceerbare en veilige productieprocessen steeds vaker noodzakelijk is – evenals een volledige traceerbaarheid van de werkstappen. Dit geldt met name voor veiligheidsrelevante modules op voertuigen. Een consequent gedocumenteerd productieproces is echter vooral een positief argument voor de klant. “Wij produceren kwaliteit in plaats van achteraf te controleren. Het controleproces maakt immers al deel uit van de schroefprocedure,” aldus Niklas Doschko, systeemingenieur bij CNH.

  

 

Eenvoudige gebruikersbegeleiding vermindert bronnen van fouten

De nieuwe oplossing met de producten van STAHLWILLE wordt gebruikt bij het monteren van hydraulische stuurleidingen tussen de cabine en de stuurinrichting en bij het voormonteren van de stuurcilinder. Op elk werkstation moeten tussen acht en twaalf schroefverbindingen worden uitgevoerd – elk in een gedefinieerde volgorde en met verschillende draaimomenten tot 195 Nm. “Het starten van de gebruikersbegeleiding is heel eenvoudig. De gebruiker hoeft alleen het ordernummer te scannen,” zegt de systeemingenieur. De gebruikersbegeleiding ProTight draait op all-in-one-pc's die direct naast de productielijn op de betreffende werkstations zijn geïnstalleerd. Hier ziet de gebruiker op de monitor de exacte volgorde van de schroefverbindingen en het benodigde draaimoment op een fotorealistisch beeld van de schroefsituatie.

 

Gegevens in realtime en een vertrouwde klik

Als gereedschap worden elektromechanische momentsleutels MANOSKOP 766 uit de reeks DAPTIQ gebruikt. Deze kunnen bidirectioneel gegevens uitwisselen. De vereiste draaimomentwaarden worden vanuit de software ProThight via een draadloze module naar de momentsleutel verzonden, die zich vervolgens automatisch en betrouwbaar aan de betreffende schroefbeweging aanpast. De juiste schroefverbinding wordt in realtime met een tijdstempel en het daadwerkelijk aangedraaide draaimoment aan de software gerapporteerd. De geregistreerde gegevens worden vervolgens in het systeem verder verwerkt en ter documentatie gearchiveerd. De schroefbeweging wordt voor een eenvoudige en veilige bediening voor de gebruiker op de monitor gevisualiseerd. Incorrect schroeven is met dit systeem vrijwel onmogelijk. De software geeft alleen een correcte schroefverbinding vrij.

“De momentsleutel MANOSKOP 766 biedt ons een doorslaggevend voordeel bij handmatige schroefverbindingen,” zegt Doschko. “Het gereedschap meldt dat het beoogde draaimoment is bereikt door middel van de bekende, typische klik van een mechanische sleutel.” Er is ook een LED-verkeerslicht en een digitale weergave op het display. “In rumoerige productieomgevingen en wanneer het zicht op het gereedschap door componenten wordt belemmerd, vertrouwen onze medewerkers echter vooral op de duidelijk waarneembare klik. Geen enkele andere oplossing kon ons dit bieden.”

 

Slankere processen met gedocumenteerde kwaliteit

De combinatie van het gereedschap van STAHLWILLE en de software ProTight zorgt niet alleen voor een constante procesbetrouwbaarheid, maar maakt het tevens mogelijk om werkprocessen zowel slanker als comfortabeler te maken. Voorheen noodzakelijke werkstappen voor het controleren en documenteren van de schroefverbindingen komen bijvoorbeeld te vervallen. Bovendien kunnen de medewerkers flexibeler dan voorheen worden ingezet, omdat bij dit systeem geen tijdrovend inwerken nodig is.

Er was bij CNH al eerder een ander systeem voor gebruikersbegeleiding. “Maar dit was te onhandig en te ingewikkeld, en daarom niet bijzonder geliefd,” herinnert Doschko zich. Het oordeel van de medewerkers die op de nieuwe werkstations werken is des te positiever. “Het comfort en de functionaliteit maken over de hele linie indruk.”

 

Eenvoudige en snelle installatie

De installatie en inbedrijfstelling van de nieuwe werkstations vond zonder grote interne inspanning en binnen korte tijd plaats. Het instellen van het eerste station nam ongeveer twee tot drie dagen in beslag. Het gaat hierbij echter om vele werkstappen die maar één keer nodig zijn. De benodigde tijd voor de volgende installaties is aanzienlijk minder, omdat het systeem zeer eenvoudig schaalbaar is. Er is dan vaak minder dan één werkdag bij de klant nodig. En eenmaal ingesteld, gaat alles praktisch vanzelf.

 

Niklas Doschko, systeemingenieur bij CNH

[Translate to Dutch:] [Translate to Deutschland - English:]
[TRANSLATE TO DUTCH:] [TRANSLATE TO DEUTSCHLAND - ENGLISH:]

[Translate to Dutch:] [Translate to Deutschland - English:]